Világhírű dalszínházunk

2018.07.24. 13:22

Észtországban is megtudják, hogy muzsikál a Magyar Állami Operaház

8 kamionnal, csaknem 200 fős stábbal érkezik a magyar társulat a Baltikum egyik legfontosabb, szerdától szombatig tartó operafesztiváljára, az észtországi Saaremaa szigetére.

Szombathely, 2014. augusztus 1. Pasztircsák Polina Violetta szerepében a Traviata próbáján a szombathelyi Iseumban 2014. július 31-én. Giuseppe Verdi operáját Káel Csaba rendezésében 2014. augusztus 1-jén mutatják be az idei Iseumi Szabadtéri Játékok nyitó elõadásaként. MTI Fotó: Kászoni László

A sorozat szerdán Mozart Figaro házassága című vígoperájával kezdődik, Galgóczi Judit klasszikus rendezésében a főbb szerepeket Cser Krisztián, Rácz Rita, Szegedi Csaba, Miksch Adrienn, Szvétek László, Balga Gabriella és Szappanos Tibor alakítják – közölte a dalszínház kedden az MTI-vel.

Másnap Verdi Traviatáját Anger Ferenc színrevitelében tekintheti meg a közönség Pasztircsák Polina, Boncsér Gergely és Kelemen Zoltán főszereplésével. Pénteken a Szinetár Miklós rendezte A cigánybáró látható Boncsér Gergely, Zavaros Eszter, Wiedemann Bernadett, Rőser Orsolya Hajnalka, Szvétek László és Hábetler András előadásában.

A fesztivált is záró magyar-olasz gálaesten Erkel, Kodály és Verdi művei csendülnek fel az Opera szólistáinak közreműködésével. Az Opera együtteseit – A cigánybáró kivételével – minden este Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényli, ifjabb Johann Strauss művét Dénes István dirigálja.

A csaknem 2000 fő befogadására képes, fedett nézőtérrel övezett színpadon 1999 óta rendezik meg a Baltikum legnépszerűbb operafesztiválját, ahol az elmúlt években többek közt a New York-i Black American Opera, a moszkvai Helikon Opera, a Teatro di Milano és a Wroclawi Opera együttesei is felléptek. Idén a Sanghaji Opera mellett a Magyar Állami Operaház kapott meghívást a fesztiválra, ahová 8 kamionnal, csaknem 200 fős stábbal érkezik a magyar társulat.

Borítókép: Pasztircsák Polina Violetta szerepében a Traviata próbáján a szombathelyi Iseumban 2014. július 31-én.

MTI Fotó: Kászoni László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában