Krimi

2023.06.01. 05:00

Bozótvágóval sebesítette meg ismerősét, életfogytig fog ülni a brutális szigetvári férfi

Igen komoly büntetést kapott.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: guruXOX

Emberölési kísérlet miatt - mint erőszakos többszörös visszaesőt - életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék nem jogerősen egy férfit, aki bozótvágó késsel támadt volt élettársa férjére tavaly augusztusban a mozsgói szőlőhegyen - írja az MTI a bíróság közleménye alapján.

Mint írták, a vádlott és a sértett felesége korábban élettársak voltak, de kapcsolatuk megszakadt, amikor a férfi börtönbe került. Szabadulása után újra összejöttek, de a nő a vádlott magatartása miatt visszaköltözött a férjéhez. Emiatt a vádlott tavaly augusztus 9-én egy 43 centiméter pengehosszúságú bozótvágó kést vett magához, majd a hozzátartozóival közölte, hogy megöli mindkettőjüket.

Este tíz óra körül ért a házhoz, ahol a nő élt a férjével és annak családjával. Bejutott az épületbe, majd rátámadt a férjre: többször a nyakára, majd a hasára csapott a bozótvágóval - a sértett a kezével igyekezett megakadályozni az életveszélyes sérüléseket.

Illusztráció: Shutterstock
Fotó: thebigland

A vádlott a dulakodás során folyamatosan a sértett és családja megölésével fenyegetőzött. Végül sikerült a támadót lefogni és a kiskapun kiszorítani.

A férfi ezután hazament, lecserélte véres ruházatát, a kést elrejtette egy ismerősénél, majd másnap elmenekült a rendőrök elől. Végül a rendőrök az akkor 35 éves szigetvári férfit a baranyai Mozsgón történt támadás után két nappal, Zalaegerszegen fogták el.

A bíróság határozata ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében, így az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!