Krimi

2023.05.09. 05:50

Halálos mérget tartott engedély nélkül egy Csongrád-csanádi férfi, a gyermeke bevette

Az ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik éveken keresztül adták-vették egymást közt a vakondmérget.

Illusztráció: 123RF

Az üzletelés végül egyikük családjában tragédiához vezetett, ugyanis az orvosi kezelés ellenére meghalt az a kiskorú gyermek, aki öngyilkossági szándékkal bevette az illegálisan szerzett mérget.

A gyerek édesapjának ismerőse egy kertészeti termékeket forgalmazó cég raktárosaként dolgozott, amikor 2017-ben egy a férfi azzal kereste meg, hogy kertjében nagyon elszaporodtak a vakondok, segítsen neki. 

A raktáros három éven át szerezte be neki a tabletta formájú, tömörített gázosítószert, amit kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező személy kezelhet. A két férfi egyike sem rendelkezett ezzel a speciális képesítéssel.

2021-ben a vásárló férfi kiskorú gyermeke megtalálta a mérgező, vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes anyagot, amit öngyilkos szándékkal bevett, majd a szakszerű orvosi kezelés ellenére meghalt.

A Szegedi Járási Ügyészség most a vádlottakat méreggel visszaélés vétségével vádolja, bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye alapján a Tények.hu.

Van segítség!

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában