Krimi

2023.02.07. 13:50

Pár percen múlt az életük: csak feltételezések vannak, hogyan halt meg két magyar nő Spanyolországban

Decemberben fagytak meg a spanyolországi Sierra Nevada hegységében.

Granada

Forrás: AFP

Fotó: NurPhoto / Alex Camara

Az 55 és 57 éves áldozatok kihűlés miatt veszítették életüket, ám az El Mundo című helyi lap szerint az eset néhány részlete máig tisztázatlan. Ezek közül a legfőbb maga a helyszín.

A két turista még tavaly december 13-án hunyt el. A Hoya de la Morán talált holttesteken nem volt erőszaknak nyoma, viszont találtak mellettük egy 12 szemet tartalmazó, ám már üres nyugtatós dobozt.

A két nő szervezetében ki is mutatták a gyógyszereket, ám nem akkora mennyiségben, hogy az halálos legyen.

Az kétségtelen, hogy a két nő rendkívül rossz  időjárási viszonyok között vágott a nehéznek egyébként nem mondható útnak, heves szél és sűrű hó kísérte őket útjukon, azonban még ez sem magyarázat a halálukra.

Közel volt a menedék

Egy helyi túravezető szerint attól a fenyőkkel tarkított helytől, 

ahol megfagytak, mindössze 100 méterre volt a biztonságot adó parkoló. A közelben, mintegy 200 méterre található a csúcs felé egy menedékház, lefelé a turistaúton pedig van a rendészeti szálló és az egyetemi hotel, erős fényük messzire látszik.

Halálukban – áll a rendőrségi jelentésben – leginkább az játszott szerepet, hogy hirtelen hűlt le az idő, ők pedig gyakorlatlanságuk miatt elveszítették tájékozódási képességüket és pánikba eshettek – írja a Bors.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!