Krimi

2023.02.10. 05:30

Bravúros akció: az utolsó percben csaptak le a drogdílerre a miskolci rendőrök (videó)

A vevőt is elfogták, nála ötmillió forint készpénz volt.

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci osztálya folytat büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 49 éves szolnoki és egy 45 éves prügyi férfival szemben, miután idén február 3-án a köztük lévő bizniszt meghiúsították a nyomozók. 

Az akcióban rajtuk kívül részt vettek a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály (MEKTO) munkatársai is – olvasható a police.hu-n a szoljon.hu cikke szerint.

Akkor ütöttek rajtuk, amikor az idősebbik férfi Szolnokról átutazott autójával Prügyre, hogy ott adja át a két fél kilogrammos pakkot társának. A csomagban kristályos anyag volt, amiről a szakértő később megállapította, hogy 3-CMC, vagyis 2023. január 1-je óta kábítószer.

A lefoglalt egy kilogramm drog feketepiaci értéke hatmillió forint. Ezzel az akcióval a KR NNI négyezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg.  

Az érintett férfi tagadta, hogy köze lenne az autójában talált illegális szerhez. Azt mondta, csak bérelte a járművet, és fogalma sem volt arról, miként került a drog az anyósülés elé. A kábítószeren kívül a rendőrök találtak még nála két mobiltelefont és 65 ezer forintot is.

A vevő pénzét is lefoglalták
Fotó: police.hu

Időközben megérkezett a vásárló is, vagyis a 45 éves prügyi férfi, akit szintén azonnal elfogott a MEKTO. Nála ötmillió forint készpénz volt, a rendőrök a teljes összeget lefoglalták, azóta pedig mindkettőjüket le is tartóztatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!