Krimi

2023.01.10. 01:41

Szabadnapos rendőr mentett meg egy fiatal lányt a szexuális erőszaktól Hajdúszoboszlón

A 25 éves férfi a nyílt utcán támadt a lányra, késsel fenyegette. A nő hangosan sikított, ez mentette meg az életét.

Forrás: police.hu

A lány egy szórakozóhelyről tartott éppen haza, amikor egy férfi hátulról megtámadta, leteperte, majd egy vágóeszközzel fenyegetve próbálta megerőszakolni. A támadást a haon.hu információi szerint egy környéken élő férfi hiúsította meg, aki felfigyelt a dulakodásra. Az eset kapcsán kerestük a Hajdú-Bihar Vármegyei-Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik azóta megerősítették a hírt:

 

Hangos sikításra ébredt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság egyik kiemelt főnyomozója január 7-én éjszaka. Azonnal felöltözött, magához vette az igazolványát, a telefonját, és sietve a hangok irányába indult. Két szomszéd csatlakozott hozzá, ők is a kiabálás miatt szaladtak ki az utcára. 

 

Nem sokkal később egy földön fekvő férfira és nőre lettek figyelmesek, utóbbi hangosan sikított és segítséget kért. A rendőr azonnal odalépett hozzájuk, és leszedte a férfit a nőről, aki felállt és zihálva elfutott. A szabadnapos nyomozó tájékoztatta a támadót arról, hogy rendőr, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit a történtekről – olvasható a police.hu oldalon.

 

Nem sokkal később a fiatal nő apja tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy a lányát megtámadták, valaki a nyílt utcán leteperte a földre, meg akarta erőszakolni, és megszúrta a mellkasán.

 

A dulakodás közben a férfi egyszer meg is szúrta a 21 éves nőt, mint később kiderült, könnyű sérüléseket okozva ezzel – fogalmazott közleményében a rendőrség.

A 25 éves férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, azóta a letartóztatását is elrendelték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!