Krimi

2022.12.02. 13:34

Brutális balesetet úszott meg egy sofőr Gödnél

Két szerelvénnyel is ütközött a személyautó.

Fotó: Bors

Pénteken kora reggel Dunakeszi és Göd határán egy személyautó a tilos jelzés (lámpa és félsorompó) ellenére ráhajtott a vasúti átjáróra. 

Először a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó vonat csapódott bele, aminek hatására átsodródott a másik vágányra, ahol az ellenkező irányba, a Nyugati pályaudvarról Szobra tartó vonattal ütközött.

Fotó: Bors

Mint ahogy a helyszíni fotókon is jól látszik, a jármű totálkárosra tört, ami érthető is egy ilyen súlyos balesetnél. Ami azonban meglepő: a sofőr nemcsak túlélte a balesetet, mely könnyen tragédiával végződhetett volna, de a saját lábán szállt ki a kocsiból.

Fotó: Bors

A balesetet követően a vonalon a vasúti közlekedés megbénult.

Nem tartja vissza a sofőröket a tilos jelzés

Sajnos a legtöbb vonatbaleset a mostanihoz hasonló okokkal magyarázható: a sofőrök tilos jelzés ellenére hajtanak a sínekre. Ez történt a múlt héten Debrecenben is, ahol egy Suzukit sodort el a vonat; Sásdon, ahol egy hatgyermekes édesanya és egyik gyermeke is életét vesztette pár hete; vagy épp a Baranya megyei Vásárosdombón, ahol szeptemberben többen is próbálták jelezni egy autó sofőrjének, hogy jön a vonat, ő azonban a figyelmeztetés és a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott. A sofőr és utasa is belehalt a balesetbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!