Krimi

2022.12.03. 08:44

A szakítás egyet jelentett a gyilkossággal a budapesti tininek – két alkalommal is lecsapott

Két alkalommal is úgy akart szakítani aktuális barátnőjével a fiatal, hogy megöli a lányt. Most született ítélet az ügyben.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Brian A Jackson

Egészen döbbenetes ügy végére tett pontot a minap a bíróság – immár másodfokon is. 12 évet kapott az a most húszéves budapesti fiú, aki szakítás helyett megpróbálta megölni a barátnőjét. Ezzel azonban koránt sem ért vége a történet. A fiatal a házi őrizetben újabb lánnyal jött össze, akit ugyancsak életveszélyesen megsebesített. Ezt követően az ügyvédje hiába kért enyhítést, a bíróság aligha volt adakozó kedvében.

Kétszer akart gyilkolni, majdnem mindkétszer sikerült neki

A most elítélt fiú mindössze 16 volt, amikor az első emberölést majdnem elkövette. Miután többször bántalmazta fiatal jegyesét, a lány szakítani akart vele. Ekkor – 2018 márciusában – elcsalta őt Budapest IX. kerületébe, a Ráckevei Duna-ághoz, majd a töltésről, közel 5 méter magasságból a fagypont közeli hőmérsékletű vízbe lökte. Amikor a lány kimászott a vízből, összekaszabolta egy vágóeszközzel, majd magára hagyta meghalni. A lány szerencsére fel tudta hívni az egyik barátnőjét, aki értesítette a mentőket és a rendőröket is. Az áldozat életét sikerült megmenteni, a fiút pedig őrizetbe vették. Végül bokájára szerelt nyomkövetővel házi őrizetbe került, ám ez sem állította meg, hogy újra lecsapjon – egy másik lányra.

Neten ismerkedett, újra késelt a gyilkossági kísérlet után

A fiú a házi őrizet ellenére a neten összeismerkedett egy fiatalkorú lánnyal, aki többször meglátogatta őt, ám ennek a kapcsolatnak is szakítás lett a vége. A fiú ekkor ugyanúgy kiakadt, mint az első alkalommal, és újabb szörnyű tettre készült. Levágta a bokájáról a nyomkövetőt, és 2018 augusztusában szüleinél felkereste a lányt. Itt annak édesanyjával szóváltásba keveredett, akit négy alkalommal mellkason, illetve alkaron szúrt, a volt barátnőjét először mellbe szúrta, majd további kilenc alkalommal testszerte megszurkálta. Mindkettejük életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg csupán.

A késel ellen végül 2020-ban emeltek vádat, majd a Fővárosi Törvényszék előre kitervelten, különös kegyetlenséggel és több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben bűnösnek monda ki, és 12 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen mindkét fél fellebbezett: az ügyészség súlyosbítást, a védelem enyhítést kért. A Fővárosi Ítélőtábla végül 2022. november 24-én az elsőfokú ítéletet hagyta helyben - írja a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!