Krimi

2022.10.15. 12:00

Hazaküldték a kórházból a tizenkét éves Martint, másnap reggel meghalt

A dombrádi fiút a háziorvos a kórházba utalta, azonban onnan hazaküldték, mondván, hogy semmi baja, ám másnap reggel a gyermek összeesett és meghalt. A család a kórházra mutogat, az intézményben vizsgálatot rendeltek el.

Illusztráció: Shutterstock

Tragikus hirtelenséggel hunyt el a mindössze 12 éves Martin, aki Dombrádon élt szüleivel. A kisfiú múlt héten betegedett meg, lázas volt, nem evett, nem ivott, egyre rosszabbul lett, ezért édesanyja a háziorvoshoz vitte - írja a Bors.

A doktor a kisvárdai kórházba küldte a gyermeket és édesanyját, a család szerint azonban ott már nem történt érdemi vizsgálat.

"Nővéremék be is vitték a gyermeket, de ott azt mondták, hogy a kicsinek semmi baja sincs, van miből leadnia, mert van tartaléka, de igyon sokat" – írta az édesanya húga, aki szerint az egészségügyi intézményben nem csináltak EKG-t, sem laborvizsgálatokat, és infúziót sem kapott a kisfiú. 

A család úgy érzi, az intézmény mindenféle segítség nélkül bocsátotta a kisgyermeket haza, nem fektették be. A nagynéni leírása szerint a kisfiú aznap este otthon már nem evett, nem ivott, majd lefeküdt aludni.

"Reggel felkelt, összeesett és ennyi volt egy 12 éves gyermek élete"– írta a nagynéni. 

A család fájdalmában most a kórházat okolja a történtekért, bár a kisfiú már otthonában hunyt el, és a halál oka sem tisztázott egyelőre. A Bors szeretett volna a családdal is beszélni, ők azonban egyelőre elzárkóztak a nyilatkozat elől.

"Hiányzol mindenkinek drága kis angyalkám, egy csodás embert vesztettünk el kis unokaöcsém, legyen neked könnyű a föld!"- búcsúzott Martinkától az egyik összetört nagynéni.

A lap megkereste a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházat is az üggyel kapcsolatban, akik a Borsot arról tájékoztatták, hogy értesültek az esetről.

A kisvárdai Szent Damján Kórház
Forrás: Bors

"A sajnálatos haláleset nem az intézményünkben történt. Az ezt megelőző eseménnyel kapcsolatban intézményünkben vizsgálat zajlik. További részletekről nem áll módunkban tájékoztatást adni. A gyászoló család felé együttérzésünket fejezzük ki" – tájékoztatta a lapot Hegyi Henrik D. főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!