Döbbenet

2022.09.19. 09:13

Fél Budapesten át tolta a kocsijára szorult roncsot az ittas sofőr

Csaknem féléves rehabilitáció várhat arra a robogós futárra, akit egy részeg sofőr gázolt el, és motorral együtt tolt el a Petőfi hídtól Budáig.

Illusztráció: Shutterstock

A piás sofőr hajnalban próbált meg hazakacsázni bérelt kocsijával a budapesti Petőfi hídon keresztül, amikor egyszer csak egyenesen egy robogós futárba rohant bele – írja a Bors.

A sofőrnek azonban esze ágában sem volt kiszállni a kocsiból, hogy megnézze, mit művelt, éppen ellenkezőleg: gázt adott, és szó nélkül továbbindult – méghozzá a kocsi elejére szorult robogóval együtt, amit talicskaként tolt egészen hazáig.

Forrás: Facebook


A döbbenetes jelenetre egy taxis figyelt fel, ő tárcsázta a segélyhívót és jelentette be a balesetet, a zsaruk pedig alig fél órával később elfogták a részeg M. Imrét, aki azzal védekezett: csak azért nem állt meg, mert túl veszélyesnek tartotta a hídon való leparkolást. 

A lap információi szerint a részeg sofőr egyéb döbbenetes magyarázattal is előállt: azt mondta, taxit akart hívni, csak nem kapott, ezért ült ittasan a volán mögé.

Forrás: Police.hu

A robogót vezető B. L. K.-ról úgy tudjuk, hogy nem először történt szerencsétlenség, idén már ellopták korábbi robogóját, előtte pedig a kerékpárját is meglovasították, mostani motorját pedig nem sokkal a baleset előtt vette. A férfira csaknem féléves rehabilitáció vár, a sérült sofőr egy Facebook-csoportban megosztotta, milyen sérüléseket szenvedett el.

„Combcsonttörést, kétszeres medencetörést, ágyéktörést szenvedtem, emellett 12 csigolyám megrepedt, fogaim törtek ki, és mindenhol zúzódások, horzsolások vannak a testemen” – sorolta.

M. Imrét a közlekedési vizsgálók segítségnyújtás elmulasztása és súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, vezetői engedélyét bevonták.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!