Tragédia

2022.07.01. 06:00

Drámai részletek kerültek napvilágra a tiszai halálos hajóbalesetről

Egy 72 éves férfi egy kisgéphajóval későn észlelt egy keresztbe fordult ladikot a Tiszán, és összeütköztek. A vízbe estek, a ladik egyik utasa a part felé úszott, de megfulladt.

A tragédia még szeptemberben történt Tiszalök környékén úgy, hogy a 72 éves férfi egy ismerőse által vezetett másik kisgéphajót követett. A ladikon ülő két férfi horgászni készült, amikor az első kisgéphajó elhaladt mellettük, és az okozott hullámzás ellensúlyozása érdekében az egyik férfi evezővel a ladikot a folyón keresztbe fordította - írja a Bors.

Ekkor ért oda a 72 éves férfi a másik kisgéphajóval, és mivel a nap a szemébe sütött későn észlelte a ladikot, amellyel összeütközött. Mindenki a vízbe esett, de még bele tudtak kapaszkodni a ladikba.

Az egyik férfi viszont a part felé úszott, de nem tudott kimenekülni, a vízbe fulladt.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt a 72 éves férfi ellen vízi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – büntetővégzésben – felfüggesztett fogházbüntetést és vízi járművek vezetésétől eltiltást indítványozott.

Illusztráció: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!