Durva

2022.03.10. 06:33

Inkább magára robbantotta otthonát a petőfibányai férfi, csak ne kelljen börtönbe mennie

A férfinak aznap kellett volna börtönbe mennie, ehelyett magára robbantotta a háromemeletes házat.

Csodával határos módon túlélte a pusztítást a férfi, ami önmaga okozott a Heves megyei Petőfibányán.

A bíróság szerint az egyébként fűtésszerelő férfi 2019 nyarától élt az albérletben, egy több lakásos, emeletes társasházban. Aznap reggel épp be kellett volna vonulnia a börtönbe egy rövidebb büntetést leülni - írja az Ügyészség.Ám ehelyett a konvektorról leszerelte a gázcsövet, így a gáz elöntötte a lakást. Ezután rágyújtott a konyhában egy cigarettára, amivel hatalmas robbanást idézett elő, romba döntve az egész lakást.A detonáció megrengette az épületet. Az ügyészség felvétele a végeredményről magáért beszél.

Semmi sem maradt a tetőtéri lakásból  Ügyészség.hu

A férfi csodával határos módon túlélte a robbanást, de súlyos sérüléseket szenvedett, és hosszas kórházi kezelésre szorult. Az épületben összesen több mint 200 millió forint kár keletkezett, de a lakók közül szerencsére nem sérült meg senki.

A 47 éves robbantó ellen az Egri Járási Ügyészség különösen nagy kárral járó közveszélyokozás miatt emelt vádat. Ha beismeri tettét, 5 év, 6 hónap börtönbüntetést kaphat, de korábban tagadta, hogy szándékosan robbantott, azt mondta az csupán baleset volt - írja a közlemény alapján a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!