Csalók

2022.01.05. 07:00

Figyelem! Nagy bajba kerülhetnek egy hazai bank ügyfelei

Új típusú, de számos magyartalan kifejezést tartalmazó levéllel támadnak adathalász elkövetők - hívja fel ügyfelei figyelmét az OTP Bank.

Az ügyfelek biztonságára hivatkozva kérik az OTP Bank ügyfeleit adataik frissítésére, de így az óvatlan felhasználók maguk sétálhatnak a bűnözők csapdájába - figyelmeztet az Origo cikke. Az adathalász levél tárgya minden esetben:  [Fwd: Kérem teljesítse kérését #]Ha ilyen, vagy ehhez hasonló leveleket kap az [email protected] vagy a [email protected] címekről, akkor azonnal törölje, ne reagáljon a megkeresésre! Az OTP Bank nem küld ilyen leveleket. 

Arra kérik az ügyfeleket, hogy az internetbankba csak a megszokott módon lépjenek be, ne e-mailen küldött linkek alapján.

Ha valaki mégis követi a csalók utasításait, akkor egy, az OTP Bank internetbankját utánzó oldalra jut, ahol személyes és bankkártya-adatok megadását kérik. Ha valaki megadta az adatait a csalók oldalán, tegyen feljelentést a hatóságoknál, tegyen bejelentést az OTP Bank ismert csatornáin, illetve ellenőriztesse számítógépét/telefonját szakemberrel! - hívja fel a figyelmet a pénzintézet.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!