Igazi nagyhal

2022.01.28. 10:38

Escobar utódját kapták el Budapesten, akár 1260 milliárd forintot is kereshetett volna 16 tonna kokainon

Európa egyik legveszélyesebb drogbárójára csapott le a magyar Terrorelhárítás a Múzeum körúton. A csak N. A. H.-ként emlegetett férfi Európa- és Dél-Amerika-szerte is ismert, ő volt a felelős Európa legnagyobb kokainszállítmányáért is.

Szőlőrakományba, konténerekbe rejtve jön a drog

A férfi és kiterjedt hálózata már évek óta szálka volt nemcsak a német, de a nemzetközi hatóságok szemében is, mivel hatalmas mennyiségben utaztattak be kokaint különböző dél-amerikai országokból. 

Tavaly februárban Peruból 16 tonnányit hoztak be Európába. Ezt Hamburgban fogták el, a szállítmány összértéke 1,5 és 3,5 milliárd euró, azaz 540 és 1260 milliárd forint körül mozgott, és a valaha elfogott legnagyobb szállítmánynak számított. 

Azóta is tömérdek mennyiségű kábítószer érkezett a földrészre, hol konténerekben, hol pedig szőlőrakomány alatt rejtegetve, a hírek szerint pedig ezekből jelenleg 8 tonna kokain most is forgalomban van – írja a Bors.

 

Magyar fejvadászok bukkantak rá a körúti lakásban

 

N. A. H., a hamburgi nagy fogás vélhetően érezhette, hogy szorul a hurok, és amikor az ügyletek felgöngyölítése során felmerült az ő neve is, lelépett a hazájából, és úgy gondolta, nálunk húzza meg magát. A közelmúltig ez működött is, ám a német hatóságok kérésére hazánkban ráállt a Nemzeti Nyomozó Iroda, majd magyar fejvadászok eredtek a nyomába, és előlük már nem tudott elbújni. A Terrorelhárítással közösen csaptak le a Múzeum körúton, egy lakásban.

 

Hollandiában egy oknyomozó újságírót agyonlőttek

 

 

– Tekintettel arra, hogy a férfit különösen veszélyes és fegyveres személyként tartják számon a német rendőrök, ezért elfogásához a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték

– közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az aggodalom nem volt ok nélküli, Hollandiában ugyanis az ügyben nyomozó bűnügyi újságírót agyonlőtték. A férfit őrizetbe vették, jelenleg Magyarországon tartják fogva, a kiadatásáról pedig később döntenek.

 

Escobar jobbkeze most Németországban él

 

 

Lehet, hogy csupán különös egybeesés, de a híres drogkirály, Pablo Escobar egykori jobbkeze, a német származású Carlos Lehder Rivas éppen tavalyelőtt szabadult a börtönből, és jelenleg szabadlábon él, méghozzá a legutolsó információk szerint épp ott, ahol a Pesten elfogott drogbáró, N. A. H. is élt: Németországban. Rivas felügyelte a kartell Amerikába áramló kábítószerét, királyként irányította anno a szállítmányokat. Most 72 éves.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!