Ország-világ

2021.08.15. 07:43

Tragédia: felborult egy autóbusz az M7-esen, nyolcan meghaltak

Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbalesetben.

Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tûzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon. A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt – írta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Tűzoltók az árokba borult busznál
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte:

a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését – mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a balesetben nyolcan haltak meg, a tragédiának emellett nyolc súlyos, negyven könnyebb sérültje van. Hozzátette, 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. Korábban a rendőrség még két súlyos és 46 könnyebb sérültről számolt be.

Tizennégy utast kellett kiszabadítaniuk
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé vezető oldalát. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-esre.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság videót tett közzé a mentésről a közösségi oldalán, amelyet IDE KATTINTVA tud elérni.

Részvétét nyilvánította a miniszterelnök

„Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor, aki bejegyzésében arra kéri az embereket, hogy vigyázzanak egymásra az utakon.

Borítókép: Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!