Ország-világ

2020.09.03. 11:03

11 milliárd forintból létesít gyárat Sóskúton a Dongwha Electrolyte

Mintegy 11 milliárd forintból létesít üzemet a Dongwha Electrolyte Hungary Kft., amellyel első lépésben 90 új munkahelyet teremt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón.

A tárcavezető elmondta, hogy a Samsung SDI, az SK Innovation és más nagy koreai akkumulátorgyártók magyarországi beruházásai olyan beszállítói igényt teremtettek, amely a Dongwha magyarországi beruházását is kellőképpen indokolttá tette. Nagy verseny volt a beruházásért, tekintettel arra, hogy a Dongwha-csoportnak négy kontinensen vannak gyárai.

Ezúttal a vállalat azonban úgy döntött, hogy Európába hoz egy gyárat, így a csoport első európai gyára Magyarországon, Sóskúton jön létre mintegy 13 ezer négyzetméternyi termelő területtel, ahol részben az akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyártják majd, részben pedig az akkumulátorgyártás során előálló oldószereket, vegyi anyagokat újrahasznosítják – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában