tartalék erőforrások

2018.05.17. 11:44

Nagy István: óriási probléma a munkaerőhiány a mezőgazdaságban

Sertéspestises eset eddig csak vaddisznónál fordult elő, és a szakemberek azon dolgoznak, hogy házi és tenyésztett sertések között ne is legyen fertőzött egyed.

Forrás: ECHO TV

Alternatív piaci lehetőségeket keresnek és folyamatosan pótolják a kiesett piacokat azoknak a sertéstenyésztőknek, akik a sertéspestis okozta bojkott miatt veszítették el külföldi piacukat – mondta Nagy István kijelölt agrárminiszter az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint a legfontosabb most az, hogy a termelőkkel betartassák az állategészségügyi előírásokat, hogy házi sertésre ne terjedjen tovább a betegség.

Nagy István kiemelte: eddig csak vaddisznónál fordult elő az eset, házi és tenyésztett sertések között nincsen fertőzött egyed. Hozzátette: a legfontosabb intézkedéseink is azt szolgálják, hogy ne is legyen. Azon dolgozunk, hogy hogyan tudjuk megőrizni, hogy zárt istállórendszerbe, zárt telepekre nehogy bekerüljön, hiszen akkor veszélybe kerülne a magyar sertéságazat – tette hozzá.

Nagy István vonzóvá tenné a mezőgazdaságot és nagyobb figyelmet fordítana a környezetügyre is.

Nagy István szerint óriási problémát okoz a munkaerőhiány a mezőgazdaságban. Olyan programjavaslat megalkotása a cél, ami alternatívát nyújt a közmunkaprogram felé, hogy az agrárium kellő tartalékot és erőforrást tudjon meríteni – emelte ki az agrárminiszter-jelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában