Országjáró körút

2024.07.07. 08:30

Az illegális dohánytermékek veszélyeire hívta fel a diákok figyelmét a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az illegális dohánytermék veszélyeire, jogkövetkezményeire hívták fel általános és középiskolások figyelmét országjáró körútjukon – közölte a NAV bevetési igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A tájékoztatás szerint általános és középiskolák megkeresésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési igazgatósága a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézettel közösen mintegy nyolcszáz fiatalt szólított meg tavasszal a Salgótarjánban, Szolnokon, Budapesten, Pápán, Kaposváron és Tiszaföldváron tartott előadásokon.

A közleményben hangsúlyozták,

dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta – például az Elf Bar, Poco Bar, Nutristick – Magyarországon illegális, értékesítése szigorúan tilos.

A NAV, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szigorúan ellenőrzi a termékek illegális kereskedelmét, és folyamatosan kiszűri ezeket a termékeket a feketepiacról – tájékoztatott a NAV bevetési igazgatósága.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában