Kedvezményes költségtérítés

2023.01.26. 09:51

Több százezer dolgozó munkába járását könnyíti meg a kormány

Az eddig kilométerenként maximum 15 forintos adómentes költségtérítést a gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára 30 forintra emeli a kormány – közölte Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Illusztráció/Kerékpárok parkolására kijelölt hely a forgalmas Erzsébet körúton a kerékpársáv mellett, a Dob utca közelében

Forrás: MTVA Bizományosi

Fotó: Róka László

„Mivel a szankciók miatt az üzemanyagárstopot fel kellett oldanunk, a munkába járás költségei is megemelkedtek. A teljes foglalkoztatottság megvédéséhez azonban biztosítanunk kell a munkaerő mobilitását, így a kormány arról döntött, hogy duplájára emeli a munkába járás kedvezményes költségtérítését” – mondta a Világgazdaság megkeresésére Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 

Míg eddig kilométerenként maximum 15 forintos adómentes költségtérítést tettek lehetővé a munkáltatók számára a jogszabályok, ez a gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára duplájára, azaz 30 forintra fog nőni. 

A kormány döntéséből az is következik, hogy a minimális költségtérítés szintje is a duplájára emelkedik, a jelenlegi 9 forintról 18 forintra kilométerenként. Mindez összességében több százezer dolgozó munkába járását könnyítheti meg.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában