Tarifa

2023.01.26. 11:05

Eljutott a taxisok levele Orbán Viktorhoz, gyorsan reagált a kormány

A taxisok határozott kéréssel fordultak a miniszterelnökhöz: azt szeretnék elérni, hogy a kormány támogassa az ágazatot abban, hogy a budapesti taxiközlekedésben az árak megállapításáról szóló törvényben meghatározott hatósági ár megmaradjon. Levelük eredményére nem kellett sokat várniuk.

Illusztráció

Forrás: Metropol

Fotó: Nagy Zoltán

A hétfőn kiküldött írást több miniszter is megkapta, így Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is. Célt ért a miniszterelnöknek írt levél, eredményére a taxisoknak nem kellett sokat várniuk.

A taxisok miniszterelnöknek írt levele
Forrás: Világgazdaság

Kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben a személytaxi-szolgáltatás hatósági árának megállapításával kapcsolatos eltérő rendelkezésekről a veszélyhelyzet során – írta meg a Világgazdaság. A kormány ebben elrendelte, hogy az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében 

a települési önkormányzat által meghatározott, az e rendelet hatálybalépését megelőző napon hatályos és alkalmazandó hatósági ár nem vezethető ki.

Arról is döntött, hogy a települési önkormányzat a hatósági ár mértékét megváltoztathatja, de csak úgy, hogy a rögzített hatósági ár helyett legmagasabb hatósági ár nem alkalmazható. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon, vagyis január 26-tól lép hatályba.

Ez azt jelenti, hogy a fővárosi 10 százalékos díjemelés megvalósul, azonban a fix tarifák szabad piacosítására nincs lehetőség.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában