Tömegközlekedés

2022.12.28. 12:05

Országszerte száz új Credobus Inovell buszt állított forgalomba a Volánbusz

A járművek az ország 15 megyéjének helyközi-távolsági vonalain szállítják az utasokat.

Credobus Inovell 12 típusú autóbuszok a Volánbusz Zrt. győri rendezvényén 2022. október 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Decemberig száz darab Credobus Inovell 12 típusú autóbusz állt forgalomba országszerte a Volánbusznál, a járművek beszerzési értéke mintegy nettó 6,5 milliárd forint volt – közölte a Volánbusz Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a járművek az ország 15 megyéjének helyközi-távolsági vonalain szállítják az utasokat.

Felidézték, hogy a 2022 júniusában eredményesen zárult közbeszerzési eljárásnak köszönhetően a Kravtex-Kühne Csoport ősz végéig 100 darab Credobus Inovell 12 típusú, kéttengelyes, normál padlós, szóló autóbuszt szállított a Volánbusznak.

A Kravtex eddig több mint 2400 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, a mosonmagyaróvári-győri gyártású buszok részaránya a hatezer darabos flottában meghaladja a 40 százalékot.

Mint írták, a Credobus Inovell 12 típusú buszok 73 utas egyidejű szállítására alkalmasak, utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, egységes és modern fedélzeti utastájékoztatóval vannak felszerelve, továbbá az utasülések USB töltőpontokkal és telefontartókkal is rendelkeznek. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátás és a biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6d előírásoknak megfelelő, hatékony dízelmotor hajtja.

A Volánbusz 2022-ben várhatóan mintegy 530 millió utas szállításáról gondoskodik országszerte, folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállománnyal.

Már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai. A közlekedési vállalat 2018-ban indult járműfiatalítási programjában az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően több mint 1800 új és újszerű autóbusz állt forgalomba, és további mintegy 300 jármű érkezésére rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással – olvasható a Volánbusz közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában