Vállalkozz 50+

2022.08.14. 15:01

Ismét 50 felettiek innovatív ötleteit várja a Design Terminal

Sikerrel zárult a Vállalkozz 50+ első szemesztere. Az 50 év felettiek számára indított program igazi kuriózum a hazai innovációs világban. Augusztus 25-ig már a második felvonásra jelentkezhetnek az érdeklődők.

Illusztráció

Forrás: Design Terminal

Fotó: Liszkay Lilla

Különleges kezdeményezés az innovációs színtéren a Design Terminal Vállalkozz 50+ programja, amely egy új korosztállyal kezdett el számolni a hazai ökoszisztémában. A visszajelzések alapján egyértelmű a folytatás: szeptemberben indul a második szemeszter - írta közleményében az innovációs ügynökség, hozzátéve, hogy

 

bár az innovációs világot gyakran a fiatal startupokkal azonosítjuk, mégis érdemes odafigyelni azokra az ötletgazdákra, akik életkoruknál fogva már rendelkeznek kellő tapasztalattal és céltudatosabbak is.

 

Azokra, akik multinál dolgoztak vagy éppen külföldről térnek haza, és valami új üzleti kalandba vágnák a fejszéjüket, vagy egyszerűen csak szívesen valósítanák meg saját álmaikat.

„A program során elfelejthettem, hány éves vagyok”

Tizenegy résztvevővel indult a Vállalkozz 50+ előző, tavaszi szemesztere. Volt olyan, aki már meglévő üzlettel jelentkezett, és olyan is, aki ötletéhez kereste a szükséges muníciót. A koncepciók széles skálán mozogtak: együtt dolgozott az intenzív két és fél hónap alatt kutyasütiket forgalmazó, kulturális ügynökséget alapítani kívánó és mozgó szabóságot üzemeltető vállalkozó is.

Ágoston Tibor Pál korábban iskolaigazgatóként és gépészmérnökként is dolgozott. Most a kiterjesztett valóság gépiparba való bevezetését tűzte ki célul maga elé, a programba már prototípussal érkezett, hogy a vállalatirányítás és a marketing területén szerezzen új tudást.

 

A képzés előtt úgy voltam vele, hogy már senkinek sem kellek, idős, így felesleges is vagyok – meséli a kezdeti motivációit. – A programban azt éreztem, hogy végre az én ötletemet is figyelembe veszik, és nem a na megint mit talált ki az öreg hozzáállással fogadnak. A képzések alatt elfelejthettem hány éves vagyok, a családom pedig újra felnéz rám.

 

Más azt hangsúlyozta, hogy a program előtt 300 darabos puzzle volt az élete, de a részvétel rendszerbe szedte a terveit. Volt, akinek inspiráló volt rengeteg különböző emberrel megismerkedni, és olyan is, aki szerint hasznos volt látni, hogy az idősebb és a mentorként bekapcsolódó fiatalabb generációnak érdemes kapcsolódnia egymáshoz.

Már lehet jelentkezni az új szemeszterre

Az őszi Vállalkozz 50+ programra egészen augusztus 25-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. A képzési időszak szeptember közepén kezdődik, és egészen november végéig tart. Azok jelentkezését várják, akik 50 felett is pezsgő lendülettel vágnának bele saját vállalkozásukba, bővítenék digitális és üzleti ismereteiket, értékes szakmai kapcsolatokra tennének szert, fejlesztenék terméküket vagy szolgáltatásukat, és kész piacra lépési tervet építenének fel személyre szabott mentorálások keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában