Állami Számvevőszék

2022.06.24. 14:15

Windisch Lászlót jelölik ÁSZ-elnöknek a kormánypártok

Július 4-én lejár Domokos László jelenlegi elnök tizenkét évre szóló mandátuma.

Windisch Lászlót, a Központi Statisztikai Hivatal elnökhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelöli a Fidesz és a KDNP az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökének – nyilatkozta Bánki Erik, a jelölőbizottság fideszes elnöke pénteken a Világgazdaságnak.

A jelölőbizottság szerda délelőtt fog ülésezni

– közölte a kormánypárti politikus. Bánki Erik elmondta azt is, hogy a Fidesz–KDNP mellett a Mi Hazánk jelölt még ÁSZ-elnököt. A baloldal egyébként a jelölőbizottságba sem delegált tagot – tette hozzá.

Az ÁSZ jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választotta meg az Országgyűlés, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-éig tart.

Windisch László 1978-ban született Drezdában, diplomát már Magyarországon szerzett 2002-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. 2002-ben kezdett dolgozni a NAV jogelődjénél, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál, előbb mint jogász, majd osztály-, és főosztályvezető, illetve igazgatóhelyettesi pozícióban. 2011 januárjától a Nemzetgazdasági Minisztérium Adó- és Vámigazgatási Főosztályának vezetője volt, majd 2013 áprilisától a jegybank alelnökévé választásáig a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Politikáért Felelős Ügyvezető Igazgatóság Költségvetési Elemzések Igazgatójaként tevékenykedett. 2013-19 között az MNB alelnöke, a Monetáris Tanács tagja volt, innen igazolt át a KSH-hoz, amelynek elnökhelyettese 2021 januárja óta. Nős, egy gyermek édesapja.

Borítókép: Windisch László még a Magyar Nemzeti Bank alelnökeként 2018-ban, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában