Előrelátás

2022.04.07. 10:20

Erősödött az öngondoskodási hajlandóság 2021-ben

Több mint kétmillió hazai pénztártagnak tavaly is kiemelten fontos volt a pénzügyi nehézségektől mentes időskor és az egészségmegőrzés anyagi feltételeinek biztosítása, vagyis az öngondoskodás.

A nyugdíjpénztári befizetések 4,6 százalékkal, az egészségpénztári hozzájárulások csaknem 12,5 százalékkal bővültek 2021-ben - írta a Világgazdaság a csütörtöki számában az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) adataira hivatkozva.

A taglétszám az egészségpénztárak esetében gyarapodott nagyobb mértékben, az ÖPOSZ tagpénztárai 27 ezer új belépőt regisztráltak. A kezelt vagyon mindkét pénztártípusnál nőtt - olvasható.

Nagy Csaba, az ÖPOSZ elnöke a lapnak azt mondta: több mint kétmillió hazai pénztártagnak tavaly is kiemelten fontos volt a pénzügyi nehézségektől mentes időskor és az egészségmegőrzés anyagi feltételeinek biztosítása, vagyis az öngondoskodás.
 

Borítókép: illusztráció 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában