Utazás Kiállítás

2022.03.03. 18:22

Szijjártó: a turisztikai szektorban is sikeresnek bizonyult a kanyarban előzés művelete

A koronavírus-járvány által keményen sújtott turisztikai szektorban is sikeresnek bizonyult a kanyarban előzés művelete - közölte a tárca közleménye szerint csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető az Utazás Kiállítás budapesti megnyitóján arról számolt be, hogy a válság során szinte minden ágazat komoly kihívásokkal szembesült, így a turizmus is, hiszen egy év alatt 73 százalékkal esett vissza a turisták száma világszerte, a bevételek pedig lényegében a felére csökkentek.

A kormány ezért úgy látta, most van itt az ideje fejlesztéseket végrehajtani: 

a turizmusfejlesztésre fordított források a járvány első évében meghaladták a 800 milliárd forintot, ennek keretében országszerte negyven új szálloda épül, illetve 14 ezer magánszálláshely, közel 600 panzió és 114 strand korszerűsödik.

Hozzátette, hogy vidéken 90 milliárd forintos turizmusfejlesztési program indult, aminek köszönhetően 2021-ben 9,4 millió ember 29 millió vendégéjszakát töltött el az ország szálláshelyein.

"Ez rekordnak számít, amivel tavaly a belföldi turizmus legerősebb nyarát zárhattuk" - fogalmazott. Hozzátette: "a turisztikai szektorban is sikeresnek bizonyult a kanyarban előzés művelete".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában