Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra

2022.02.04. 15:39

A köz- és a versenyszférában is kezdődik az idei első emelt bérek kifizetése

A február több millió magyar embernek hoz magasabb bért, hiszen ezekben a napokban kezdődik az idei első emelt bérek kifizetése a köz- és a versenyszférában is - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook oldalára feltöltött videójában pénteken.

Közölte, az ápolók és a mentőápolók fizetése 21 százalékkal, a szociális dolgozóké pedig 20 százalékkal emelkedik. Utóbbiakra példaként az idősotthonokban, a bölcsődékben és a gyermekvédelmi intézményekben dolgozókat említette.

Hozzátette, hogy a kulturális területen tevékenykedők is 20 százalékos béremelést kapnak.

Egyúttal jelezte, emelkedett a rendvédelmi dolgozók, a rendőrök, katonák, tűzoltók és a katasztrófavédők fizetése is, 

ezen felül pedig magasabb fizetést kapnak a köznevelésben dolgozó - óvodai, általános iskolai és gimnáziumi - tanárok is.

A kormányszóvivő elmondta a közszférában 2010 óta zajlanak az átfogó béremelési programok, csak az idei béremelésekre 800 milliárd forintot fordítanak.

Szentkirályi Alexandra rámutatott, 

a kormány újabb 750 milliárd forintos adóterhet vett le a magyar vállalkozásokról, hogy folytatni tudják a dolgozóik béremelését. 

A minimálbér és a szakmunkás minimálbér emelése egymillió munkavállalónak hoz magasabb fizetést - ismertette.

Emlékeztetett, a béremelések mellett az is emeli a jövedelmet, hogy a dolgozó szülők ezekben a napokban családi adó-visszatértést kapnak, átlagosan 450 ezer forintot.

Kiemelte, 

a béremelésekhez és az adócsökkentéshez szükséges több ezer milliárd forintot a kormány sikeres gazdaságpolitikája termeli ki. Rossz, elhibázott gazdaságpolitikával esély se lenne ekkora béremelésekre, adócsökkentésekre 

- mondta a kormányszóvivő.

Április 3-án arról is szavazunk, hogy folytatjuk a béremelések és adócsökkentések politikáját vagy visszatérünk a Gyurcsány-Bajnai korszakhoz, amikor tömegével veszítették el az állásukat a magyar emberek, agyonadóztatták őket és befagyasztották a béreket 

- fogalmazott Szentkirályi Alexandra, aki elmondta, Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Balogh Zoltán/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában