Fejlődés

2021.12.12. 12:01

Megújult a buszpályaudvar és új buszok álltak szolgálatba Komlón

Csaknem egymilliárd forintból újult meg a komlói buszpályaudvar, emellett több mint 300 millió forintból négy új Volvo típusú jármű is munkába áll a mecseki városban - közölte a Volánbusz Zrt.

 A közlemény szerint a társaság és a város közös beruházásában 920 millió forintból újult meg a helyi és helyközi buszjáratokat fogadó és indító állomás.

Emellett négy új, Volvo 8900-as típusú, 95 férőhelyes, alacsony belépésű, szóló kivitelű, légkondicionált, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, USB-töltőpontokkal felszerelt buszt állítanak forgalomba.

A Volán Buszpark Kft. által több mint nettó 330 millió forintból beszerzett járművekkel a térség járműparkjának tíz százaléka újult meg - írták.

A Volánbusz által beszerzett több mint félezer autóbuszból az első 365 darab Credobus már országszerte forgalomba állt, így Baranya megye útjain húsz Credobus Econell, egy áprilisi beszerzés eredményeként pedig kettő Credobus Inovell típusú autóbusszal is találkozhatnak az utasok.

A Volánbusz jelezte: a társaság folyamatosan fejleszti a helyközi közlekedést, ennek eredményeként 2018 óta a most érkezett járművekkel együtt összesen már 46 darab új autóbusz kezdte meg szolgálatát Baranya megyében.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az idén lezárt beszerzések révén csaknem 1700 jármű érkezik a társasághoz, jövőre pedig a tervek szerint egyetlen év alatt további 1000 új jármű fiatalíthatja majd a Volánbusz flottáját. Ennek eredményeként 2022 végéig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul, a flotta országos átlagéletkora 8,28 évre csökken - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában