Beruházás

2021.11.03. 17:32

Szijjártó: zökkenőmentes ügyintézés várja a dél-koreai vállalatokat Magyarországon (videó)

A dél-koreai kereskedelem- és beruházásfejlesztési ügynökség, valamint a magyar beruházás-ösztönzési ügynökség megállapodása alapján teljesen zökkenőmentes ügyintézés várja a dél-koreai vállalatokat a magyarországi beruházások és a kereskedelem során – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a visegrádi országok és a Koreai Köztársaság üzleti fórumán szerdán Budapesten.

Forrás: Facebook

Fotó: Szijjártó Péter

Szijjártó Péter elmondta:

Magyarország meghozta az akadálymentes kereskedelem és a vonzó beruházási környezet kialakításához szükséges intézkedéseket.

A magyar Eximbank 1,4 milliárd dolláros hitelkeretet nyitott az együttműködések támogatására, a beruházások ösztönzésével foglalkozó kormányzati ügynökség pedig a törvények adta lehetőségek között minden koreai vállalat számára biztosítja a legmagasabb készpénz-támogatást és a fejlesztési adókedvezményt. Az ezekből összeálló támogatás a beruházási érték felét is elérheti – közölte.

A miniszter kiemelte:

a dél-koreai vállalatok rendkívül magas szintű technológiai megoldásokat hoznak Magyarországra, amellyel hozzájárulnak a magyar gazdaság dimenzióváltásához.

Annak érdekében, hogy ezt a jövőben is megtehessék, a korábban bevezetett duális szakképzésen kívül már a vállalatok rendelkezésére áll a kormány által biztosított képzési támogatás is, így a cégek maguk képezhetik az alkalmazott technológia kezelésére alkalmas magyar munkaerőt – tette hozzá.

Szijjártó Péter jelezte azt is, hogy a kormány a kiemelt beruházások programján keresztül rendkívüli módon lerövidítette a beruházásokhoz szükséges bürokratikus határidőket.

A miniszter kitért arra is, hogy

a koreai légitársasággal kötött megállapodásnak megfelelően már hetente kétszer járnak a cargo járatok, amelyek lehetővé teszik a gyors kereskedelmet a két ország között.

A fórum margóján Szijjártó Péter és dél-koreai kollégája, Chung Eui-Yong külügyminiszter aláírta a két ország Diplomáciai Akadémiájának együttműködési megállapodását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában