egyre többen dolgoznak

2021.08.10. 19:16

Sokan visszakerültek a munkaerőpiacra azok közül, akik korábban elvesztették a munkájukat

Így ma 4,7 millió foglalkoztatott van országban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Miskolcon, az „Együtt a munkavállalásért Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című rendezvényen.

2010 előtt nehéz volt a munkaerőpiacra visszajuttatni azokat, akik onnan kikerültek.

A mostani kormányzat filozófiája az, hogy nem a segélyrendszert kell támogatni, hanem munkát kell adni a munkanélkülieknek, a kiszolgáltatottság helyett esély kell nekik

- közölte Fülöp Attila.

Ugyanez a cél a megváltozott képességű munkavállalók esetében is, ezen a területen azonban sokkal nagyobb energiára van szükség – tette hozzá. Fülöp Attila közölte: a szociális kérdés elsősorban foglalkoztatási kérdés, stabil, biztonságos megélhetés csak munkajövedelemből lehetséges. A 4,7 millió foglalkoztatott között mintegy 160 ezer megváltozott munkaképességű van – mondta.

Az államtitkár közölte: míg 2010-ben minden ötödik megváltozott munkaképességű ember tudott csak munkát találni, addigra ma lényegesen többen dolgoznak közülük, köszönhetően a kormánynak, a gazdasági szervezeteknek és a munkavállalást segítő projekteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában