új lehetőségek

2021.07.09. 09:00

Egyszerűbben árulhatnak a termelők

Rugalmasabb rendszerben értékesíthetik saját termékeiket a gazdák.

Fotós: Nagy Zoltán

Fotós: Nagy Zoltán

Ez az elmúlt időszakban elfogadott jogszabály-módosításoknak köszönhető, másfelől pedig az egyre szélesebb körben elérhető közvetlen online értékesítés és a vevői igények is elősegítik a folyamatot. A családi gazdaságoknak segítséget jelenthet, hogy az alapításukról szóló szerződés benyújtására a veszélyhelyzet végéig van lehetőség – áll a Magyar Nemzet pénteki cikkében.

A kistermelők, őstermelők közvetlen értékesítési lehetőségeinek szélesítése azért is fontos, mert a Covid-19-járvány felerősítette a helyi és kézművestermékek iránti keresletet – közölte a lap.

A Magyar Nemzet felhívta a figyelmet egy jogszabályváltozásra, amelynek köszönhetően szinte minden alapanyag feldolgozásával előállított termék értékesíthető a rövid élelmiszerláncban.

Másfelől már nemcsak a termelő, de közeli hozzátartozója vagy alkalmazottja is értékesítheti ezeket a termékeket

- fogalmaztak.

Az új szabályozás lehetővé teszi, hogy a termelői tevékenység mellett kiegészítő tevékenységet is lehessen folytatni. A termelők az úgynevezett rövidélelmiszerlánc-csoportok tagjaként tovább bővíthetik értékesítési lehetőségeiket – áll a cikkben.

A Magyar Nemzet felhívta a figyelmet, hogy

a családi gazdaságok a veszélyhelyzet végéig nyújthatják be az alapítói szerződést az agrárkamarához.

A januártól életbe léptetett, a családi gazdaságok működését megújító törvény szerint eredetileg június 30-áig kellett eleget tenni az őstermelők családi gazdaságának alapításával kapcsolatos nyilvántartási kötelezettségnek.

Borítókép: Ősagárdi kézműves kecskesajt-árus a nagymarosi termelői és kézművespiacon, a Főtéren

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában