fejlesztés

2021.06.07. 14:00

Elektronikus számlára térhetnek át az NHKV ügyfelei

A szolgáltatás az ország teljes területén igénybevehető.

Csatlakozott a Díjnet rendszeréhez az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.), így megközelítőleg 3,1 millió ügyfele számára júniustól elérhető az elektronikus számla (e-számla) szolgáltatás.

Az NKHV hétfői közleménye szerint azok az ügyfelek, akik júniusban létrehozzák az NHKV számlakibocsátói regisztrációjukat a Díjnet felületén, a 2021 II. negyedéves időszakra vonatkozó hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számlájukat már a Díjneten fiókjukban fogadhatják, illetve egyenlíthetik ki. A szolgáltatás az ország teljes területén igénybevehető.

A regisztráció könnyen és gyorsan elvégezhető, az NHKV Zrt. ügyfeleinek nem kell mást tenniük, mint a https://www.dijnet.hu/ oldalt felkeresik, és a szükséges adatok megadásával igénylik az elektronikus számla szolgáltatást.

A közleményben kiemelték, hogy az elektronikus számla használatával jelentősen csökkenthető a környezetterhelés, megelőzhető a hulladékképződés és a károsanyag-kibocsátás.

A Díjnethez csatlakozott számlakibocsátók száma jelenleg 33, a felületen (www.dijnet.hu) a legnagyobb fővárosi közüzemek mellett jelen vannak országos közüzemi, illetve telekommunikációs szolgáltatók és biztosítók, továbbá regionális közműszolgáltatók is, regisztrált ügyfeleinek száma meghaladja a 814 ezret. A Díjnet indulása óta több mint 65 millió darab számlát kaptak a felhasználók a rendszeren keresztül, a 2007 óta kifizetett számlaösszeg pedig megközelíti a 300 milliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában