légi forgalom

2021.02.13. 18:10

Budapest Airport: januárban az utasforgalom stagnált, az áruszállítás növekedett

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2021 első hónapjában 66 148 utast kezelt, ez 94,3 százalékos visszaesés az előző év azonos, még a koronavírus-járvány európai megjelenését megelőző időszakhoz képest.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utasforgalom januárban stagnált a múlt év utolsó hónapjaihoz képest, ugyanakkor az áruforgalom tovább emelkedett – közölte a Budapest Airport.

A közleményben kiemelték, hogy

az egyes európai országok által decemberben és januárban bevezetett szigorítások és lezárások tovább csökkentették az utasforgalmat Európában.

Szemben az utasforgalommal, a Budapest Airport cargo forgalma – a rekordot döntő 2020-as év végi forgalom után – tovább szárnyal, a kezelt áru mennyisége elérte az 12 516 tonnát, ami 15,7 százalékos növekedés a 2020. januári időszakhoz képest – írják a közleményben.

A közlemény szerint a légiáru-kezelő komplexum második fázisának előkészítése már az idén kezdetét veszi, emellett a vállalat tovább dolgozik a Budapest Airport regionális jelentőségének erősítésén is, a BUD cargo nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megvalósuljon a Magyarország és Kína közötti légi selyemút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában