a múlt heti baleset miatt

2021.02.22. 11:26

A Boeing egyes 777-es repülőgépének ideiglenes kivonását javasolja a forgalomból

A Boeing azt javasolja a légitársaságoknak, hogy ideiglenesen függesszék fel azon 777-es típusú repülőgépeinek használatát, amelyek olyan hajtóművel vannak felszerelve, mint amelyiknek egyes darabjai vasárnap Denver egyik elővárosára hullottak.

A Boeing 737-800 passenger plane from the Turkish airline company, Pegasus, at Istanbul International Airport, Ataturk (IST/LTBA) the largest airport in Turkey on 5 March 2016. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto)

Forrás: NurPhoto

Fotó: Nicolas Economou

A bejelentésre azután került sor, hogy az amerikai szövetségi légiközlekedési hatóság (FAA) vizsgálatot rendel el a baleset miatt, Japán pedig felfüggesztette az érintett, a Pratt&Whitney PW4000-1200 hajtóművel felszerelt repülőgépek használatát.

Az intézkedés összesen 128 repülőgépet érint, amelyek közül 69-et aktívan használnak, 59-et viszont csak tárolnak.

Az érintett Boeing típusok, a 777-200 és a 777-300, amelyek már igencsak kiöregedtek, a legtöbb légitársaságnál már folyik az újabb típusokra való cseréjük. Az a repülőgép, amelyiknek az egyik motorja felrobbant, és egyes darabjai Denver egyik elővárosára hullottak, 26 éves volt.

Borítókép: illusztráció

Címkék#boing#vg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában