Légi közlekedés

2020.11.16. 09:14

Többségi tulajdonos lett a magyar állam Sármelléken

Új időszak kezdődik a leglátogatottabb üdülőrégióban, a jövőben tovább erősödik a fürdővárosairól híres térség turisztikai vonzereje.

Az orosz UTair légitársaság Boeing 737-es repülőgépének utasai érkeznek a moszkvai Vnukovó repülõteréről a sármelléki repülőtérre 2016. július 10-én.

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Lezárult a sármelléki reptér eladása, amelynek eredményeként az állam tulajdonába került a létesítményt üzemeltető Hévíz-Balaton Airport Kft. 90 százalékos részesedése írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

A napilap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tájékoztatása alapján azt közölte, hogy november 11-én mintegy 114 millió forintos vételáron kelt el a Hévíz-Balaton Airport Kft. 90 százalékos tulajdonrésze, míg Hévíz önkormányzata megtartotta eddigi 10 százalékos részesedését a társaságban. November 12-től az állam tulajdonosi jogkörét a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. gyakorolja.

Az akvizícióról szóló augusztusi kormányrendelet indoklása szerint a lépéssel hatékonyabban lehet felhasználni a Sármellék és Zalavár határában fekvő repülőtér állami támogatásait, amelyek így ellenőrizhetőbbé válnak.

Borítókép: Az orosz UTair légitársaság Boeing–737-es repülőgépének utasai érkeznek a moszkvai Vnukovó repülőteréről a sármelléki repülőtérre 2016. július 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában