nemzeti támogatás

2020.07.14. 14:07

Ennyi jár majd hektáronként a karácsonyfa-területek után

Változik a karácsonyfa-ültetvények agrártámogatási rendszere, az eddigi európai uniós forrásból folyósított támogatás helyébe a nemzeti költségvetési forrásokból biztosított támogatási forma lép – hívta fel a figyelmet keddi közleményében az Agrárminisztérium (AM).

Nemespátró, 2019. november 29. Fenyőfákat vágnak ki a Zala megyei Nemespátrón 2019. november 29-én. Az ország egyik legnagyobb fenyőnevelő térségében elkezdődött a karácsonyfák kivágása. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A támogatás fajlagos mértéke

hektáronként 73 ezer forint, míg az intézkedés teljes kerete 250 millió forint.

A közleményben emlékeztetnek: az új feltételeket a 2020. július 10-én megjelent rendelet tartalmazza.

A támogatás igénylése az eddigiekhez hasonlóan, hektár alapon történik. Az egységes kérelem felületén megadott területadatok szolgálnak majd a támogatás megállapításának alapjául.

Azok igényelhetik a támogatást, akik a tárgyévi egységes kérelem felületén 2020. június 9-éig legalább 0,25 hektár nagyságú KAR01 hasznosítási kódon jelentettek be területet

- írták.

A támogatási kérelem augusztus 3. és augusztus 18. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz. A kérelem elbírálása után a támogatást legkésőbb 2020. december 31-éig fogja a kincstár folyósítani a jogosultak részére. Kiemelik: a karácsonyfa-támogatás az idén nem csökkenti a termelők úgynevezett de minimis keretét, azaz a csekély összegű támogatási keretet.

Borítókép: Fenyőfákat vágnak ki a Zala megyei Nemespátrón 2019. november 29-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában