nagy segítség

2020.06.05. 15:36

Rögtön az első nap 8800-an pályáztak a szálláshely-felújítási programra

Több mint 8800 pályázat érkezett be a csütörtökön elindult, 60 milliárd forintos keretösszegű magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztésére kiírt támogatásra – mondta Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Esztergomban.

A beérkezett pályázatok közel 28 ezer szoba felújítására igényelnek támogatást 27 milliárd forint értékben.

Horváth Péter elmondta, hogy a vidéki térségben legfeljebb 8 szobával működő magánszálláshelyek felújítására szobánként maximum 1 millió forint nyerhető el a csütörtökön elindult pályázati konstrukcióban.

A programnak köszönhetően a magán- és egyéb szálláshelyek üzemeltetői eddig soha nem látott lehetőséget kapnak a fejlesztésre

- fűzte hozzá a vezérigazgató. Mint mondta, a támogatásokat az előzetes tervek szerint még a nyáron szeretnék folyósítani. Hozzátette, azt remélik, hogy a felújításokkal csökken a magánszálláshelyek szezonalitása, megnő a működési idejük.

Horváth Péter kiemelte, hogy a pályázatok beadásának elősegítésére Kisfaludy Pontokat hoznak létre országszerte 20 nagyváros Tourinform irodájában és egyéb információs pontokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában