határidő

2020.05.06. 19:04

Május 20-ig rendelkezhetünk az egyszázalékos felajánlásról

Támogatni kizárólag a NAV-nál korábban regisztrált civil szervezeteket, a technikai számmal rendelkező vallási közösségeket és a kiemelt költségvetési előirányzatot lehet.

Az szja 1+1 százalékáról az idén is május 20-ig lehet rendelkezni, a tapasztalatok szerint a legtöbben gyermekek gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk egyik 1 százalékát, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján valamennyi kedvezményezett megtalálható – közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

Az adóhivatal honlapján, az szja-bevallás webes felületén is elérhető az szja 1+1 százalékos rendelkezés azért, hogy minél többen a lehető legegyszerűbben támogathassanak civil szervezetet, vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot.

A rendelkezés legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltőprogramjával teljesíthető. A rendelkezőnyilatkozat a bevallás részeként vagy akár önálló nyilatkozatként is benyújtható május 20-ig.

Felajánlásokat kizárólag a NAV-nál korábban regisztrált civil szervezetek, a technikai számmal rendelkező vallási közösségek és a kiemelt költségvetési előirányzat kaphat.

A vallási közösségek technikai számára szóló, formailag érvényes nyilatkozatot az adóhivatal mindaddig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik technikai számmal rendelkező kedvezményezettet vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza. A civil kedvezményezett és a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást.

Hozzátették, a korábbi évekhez hasonlóan a munkáltatók továbbra is összegyűjthetik a munkavállalóik 1+1 százalékos nyilatkozatát. Ebben az esetben a nyilatkozatot a munkáltatónak legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban kell átadni, aminek leragasztott felületét a munkavállalónak saját kezűleg alá kell írnia. A dokumentumot sértetlen állapotban, kísérőjegyzékkel együtt, zárt csomagban május 20-ig kell a munkáltatónak továbbítania a NAV-hoz – olvasható a hivatal közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában