gyors reakció

2020.05.21. 10:31

Csütörtök éjfélig meghosszabbították a bevallás határidejét

Szerda este járt le a személyi jövedelemadó-bevallás határideje, így sokan az esti órákban nézték volna meg a bevallásuk tervezetét, vagy rendelkeztek volna adójuk egy százalékairól. Többen azonban ezt nem tehették meg, az elektronikus rendszer ugyanis akadozott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – gyorsan reagálva a helyzetre – csütörtök reggel internetes oldalán azt közölte, hogy a szerda éjszakai bizonytalan működés miatt a bevallási határidőt csütörtök éjfélig meghosszabbítja – számolt be a Magyar Nemzet.

Így garantálható – vélik a NAV-nál –, hogy mindenki hozzáférjen a számára a hivatal által elkészített bevallási tervezethez, egyúttal rendelkezhessen az egy százalékokról, támogatva ezzel a kiválasztott civil szervezetet, vallási közösséget, vagy a Nemzeti tehetségprogramot – írja a portál.

A hivatal külön tájékoztatja majd a közvéleményt arról, mikor nyitja meg ma újra az eSZJA-rendszert, vagyis mikortól lehet megnézni a bevallásokat -teszi hozzá a Magyar Nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában