gyorsabb közlekedés

2019.12.13. 14:52

Átadták az M70-es autópálya legújabb szakaszát

Átadták pénteken az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakaszát, amelyet ezután autópályaként használhatnak a közlekedők.

Muraszemenye, 2019. december 13. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (k), Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyûlési képviselõje (b2), Nagy László az EuroAszfalt Kft. ügyvezetõje (b), Kondrik Kornél, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese (j2) és Zsiga György, a Colas Út vezérigazgatója (j) átvágja a nemzeti színû szalagot az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bõvített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakasza átadóünnepségén Muraszemenye közelében 2019. december 13-án. A 13,7 kilométer hosszúságú útszakasz 16,7 milliárd forintos költségbõl újult meg. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A 16,7 milliárd forintból megújított 13,7 kilométer hosszúságú útszakaszt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter avatta fel. A tárcavezető beszédében hangsúlyozta, hogy 2019 rekordévnek számít a közúti közlekedés fejlesztésében, az idén minden eddiginél több pénzt fordítottak erre a területre, összesen 566 milliárd forintból valósultak meg beruházások.

A miniszter kifejtette: a színvonalas közúti hálózat alapvetően befolyásolja egy-egy térség gazdasági fejlődését és a helyiek életminőségét, ezért a magyar kormány a fenntartható gazdasági növekedés alapfeltételeként kezeli a közlekedési hálózatok üzemeltetését és azok folyamatos bővítését.

Továbbra is kiemelt célnak tekintik, hogy azokat a megyei jogú városokat és kiemelt gazdasági területeket, amelyek ma még csak kétsávos főutakon érhetőek el, bekapcsolják a gyorsforgalmi úthálózatba, az autópályák és autóutak pedig ahol lehet mindenütt elérjék az országhatárokat

- mondta Palkovics László.

A Zala megyében átadott útfejlesztésnek köszönhetően szavai szerint akadálymentessé vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom, jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá vált a közlekedés.

Cseresnyés Péter kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi feladatokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) úgy fogalmazott, az egykori rossz hírűvé vált útszakasz, amelyen számos súlyos baleset történt, a „jövő útjává” válik, hiszen a térség gazdasága számára döntő fontosságú az infrastruktúra minősége. A beruházás hozzájárul ahhoz is, hogy a térségben élők szülőföldjükön találják meg boldogulásukat.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgató-helyettese a fejlesztés részleteit ismertetve elmondta: a Letenye Muraszemenye és Muraszemenye Tornyiszentmiklós közötti szakaszon az eddigi kétszer egysávos utat bővítették kétszer kétsávosra, a kivitelezés során öt új hidat és két vadátjárót építettek meg. Hozzátette: az autóútból autópályává fejlesztett szakaszon ezután 130 kilométer óránkénti sebességgel haladhatnak a közlekedők. Szólt arról is, hogy Európai Unió által támogatott projekt részeként Murarátkán növelték az árvízvédelem hatékonyságát, úgynevezett „csőhidak” beépítésével.

Borítókép: Palkovics László miniszter (k), Cseresnyés Péter államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2), Nagy László az EuroAszfalt Kft. ügyvezetője (b), Kondrik Kornél, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese (j2) és Zsiga György, a Colas Út vezérigazgatója (j) átvágja a nemzeti színű szalagot az új autópályaszakasz átadásán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában