Start-up Barometer Europe

2019.05.13. 19:26

Magyarország igazi start-up paradicsom lesz

A magyar cégek 132 finanszírozási fordulóban vettek részt 2018-ban, ami 57-tel több a 2017-es adatoknál.

Amikor a start-up beruházásokra gondolunk, hamarabb jut eszünkbe a Szilícium-völgy, mint a Kárpát-medence. A vállalkozók és innovátorok előtt most már világszinten nyitva állnak a lehetőségek, Magyarország azonban élen jár e trendben – olvasható a V4NA Hírügynökség anyagában.

Az igazat megvallva Magyarország annyira vonzó a start-up befektetők számára, hogy a beruházások száma és általános mennyisége is gyorsabban növekszik az országban, mint bárhol máshol Európában.

Az Ernst & Young által összeállított Start-up Barometer Europe című tanulmány bemutatja, hogy a start-upok finanszírozása Európa-szerte fokozódott 2017-ben és 2018-ban is: a beruházások teljes száma 15%-kal emelkedett, azok összértéke pedig 11%-kal nőtt.

Bár Magyarország a nyolcadik helyen végzett tíz ország közül a finanszírozási fordulók száma és értéke tekintetében, a 2017–2018-as időszakban igen jelentős növekedést mutatott.

A magyar cégek 132 finanszírozási fordulóban vettek részt 2018-ban, ami 57-tel több a 2017-es adatoknál. A növekedési szint jócskán meghaladta a többi európai országét, és egyértelműen jelzi, hogy a befektetők nemcsak a magyar tehetségekben bíznak, hanem Magyarország egészében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában