újfajta termékek

2019.03.31. 22:25

Jelentősen fellendülhet az online személyi kölcsönök piaca

Hatályba lép az a jogszabályváltozás, ami jelentősen egyszerűbbé teszi a pénzügyi intézményeknek, hogy online-hiteltermékeket vezessenek be Magyarországon.

Hatályba lép vasárnap az a jogszabályváltozás, ami jelentősen egyszerűbbé teszi a pénzügyi intézményeknek, hogy online-hiteltermékeket vezessenek be Magyarországon, az EY tanácsadó cég szerint ennek következtében jelentősen fellendülhet az online személyi kölcsönök piaca.

Az EY Magyarország az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti:

a piacon várhatóan egyre nagyobb számban fordulnak majd elő olyan konstrukciók, amelyekkel gyakorlatilag bárhonnan és bármikor igényelni lehet személyi kölcsönt.

A szerződéskötés menetének változása miatt már a kérelem beküldése után rövid időn belül megérkezhet az ügyfél számlájára a kért összeg, különös tekintettel az ez év júliusában bevezetni tervezett azonnali átutalási rendszer által lehetővé váló szolgáltatásokra.

A közlemény idézi Csonga Pétert, az EY tanácsadóját, aki elmondta: „a szektor szereplői számára heteken belül megnyílik az út az innovatív termékek egyszerűsített piaci bevezetése előtt, a versenyelőny megszerzéséhez olyan szolgáltatást kell kialakítaniuk az intézményeknek, amely egyben ügyfél- és felhasználóbarát is.”

Hozzátette: a pénzintézeteknek emellett gyakorlatban is biztosítaniuk kell a megfelelő informatikai infrastruktúrát, kockázatkezelési rendszereket, adatkezelési és védelmi protokollokat. Ezek gyors és hatékony bevezetéséhez sok esetben nem elegendőek a pénzügyi intézményeken belüli erőforrások, így külső szakértőt is érdemes bevonni a folyamatba – mondta a tanácsadó.

Az EY szakértője jelezte: további könnyítés, hogy a jogszabályok az idei év eleje óta sok esetben már nem követelik meg az ügyfél-azonosításkor a valós idejű videókapcsolatot. Ez egyrészt jelentős javulást eredményezhet az úgynevezett ügyfélélmény tekintetében, másrészt tovább támogathatja a banki nyitvatartási időn kívüli szolgáltatások elterjedését – olvasható az EY közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában