Túlóraszabályok

2018.12.14. 08:05

Palkovics László: a vállalatok megbecsülik a dolgozóikat

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter korábban cáfolta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azon állítását, amely szerint a gazdaság szereplői kérték volna a kormányt a túlóratörvény meghozására. Palkovics László ezt nem cáfolta, ám mint mondta: a gazdaság szereplőivel miniszterként napi kapcsolatban van.

„Nem kell túlzott bölcsesség és előrelátás ahhoz, hogy világos legyen: elértük a legmagasabb foglalkoztatottságot, ami azt jelenti, hogy elért a gazdaság egy plafont” – mondta a miniszter a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában csütörtökön.

„A hiányzó munkaerőt ezért valahogy pótolni kell. Az egyik megoldás az, hogy közmunkából a munkaerőpiacra vezetjük át a munkaerőt, a másik megoldás pedig a túlmunka”

– tette hozzá. A munkaerőlízingnél sokkal jobb megoldás a mostani, mert a vállalatok a saját értékes dolgozóik önkéntes munkájával tudják feltölteni a hirtelen támadt hiányokat.

A parlamenti és azon kívüli vitánál alapvetően politikai megközelítéseket láthatunk Palkovics László szerint, hiszen a vádakkal ellentétben a dolgozó önkéntességén alapszik az egész rendszer. Egykori vállalatvezetőként is tudja, hogy a cégek nagyon is komolyan veszik dolgozóikat, és alapvető céljuk az, hogy azok elégedettek legyenek. A tegnapi események kapcsán a miniszter kifejtette: nem méltó a Parlamenthez az, ami bent történt, sem az országhoz az, ami kívül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában