Kis Miklós Zsolt

2018.11.07. 15:07

Három új vidékfejlesztési pályázatot hirdetett meg az agrártárca

A vissza nem téritendő támogatásokat eszközbeszerzésre és építkezésre is fel lehet használni.

Mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új vidékfejlesztési pályázatot hirdetett meg az Agrárminisztérium (AM), a pályázatok az élelmiszer-feldolgozás és a borászat, az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazat támogatását szolgálják – mondta a vidékfejlesztésért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán szerdán.

Kis Miklós Zsolt hozzátette: a korábban már meghirdetett vidékfejlesztési pályázatok kihasználása után megmaradtak forrásokra hirdették meg az új pályázatokat.

Az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazatban dolgozó cégeknek 2018. december 1-jétől lesz lehetőségük a támogatási kérelmek benyújtására. A mezőgazdasági vállalkozások közül – mérettől függetlenül – elsősorban azoknak a pályázatait várják, amelyek szeretnék feldolgozni előállított termékeiket, ezzel jelentősen nagyobb haszonra tenne szert a vállalkozásuk – fűzte hozzá.

Az államtitkár tájékoztatása szerint az élelmiszeripari pályázatra 2019. január 2-től nyújthatók be a támogatási kérelmek és elsősorban azoknak a cégeknek a jelentkezését várják, akik a szőlőtermesztésen túlmenően a borkészítést szeretnék még jobb minőségben folytatni.

Kiemelte: a vissza nem téritendő támogatásokat eszközbeszerzésre és építkezésre is fel lehet használni, de minden esetben a pályázó kell rendelkezzen – akár hitel formájában – a fejlesztéshez szükséges összeg legalább felével.

A pályázati felhívások részleteiről további információk a www.szechenyi2020.hu oldalon érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában