ők húzzák a piacot

2018.07.04. 09:31

A kkv-szektorban a legnépszerűbb a lízingelés

A Magyar Lízingszövetség szerint a kis- és középvállalkozások kulcsszerepet kapnak a piacon.

A szövetség közleményében kiemelte, felmérésük alapján a magyar lízingpiac az első negyedévben 16 százalékkal bővült, és 147 milliárd forintot ért el, a fejlődés nagyban köszönhető a jármű- és gépfinanszírozásnak. A kis- és középvállalkozások kulcsszerepet kapnak a piacon, az első negyedévben a kihelyezett összeg 71,5 százaléka került a kkv-szektorba.

A Magyar Lízingszövetség piaci tapasztalatai szerint a kkv-k elsősorban az alacsony finanszírozási költség, az alacsony önerő, valamint a pótlólagos fedezetek szükségtelensége miatt választják a lízinget.

Ezt támasztják alá nemzetközi példák is. Az Európai Unió bizottsága és az Európai Központi Bank SAFE elnevezésű felmérése szerint Európában egyre nagyobb a lízingfinanszírozás aránya, a hiteljellegű termékek után a lízingkonstrukciók a legnépszerűbbek.

Nyikos Katalin, a szövetség elnöke a közleményben hangsúlyozta, a magyar kkv-k számára a támogatások után a lízing a legrelevánsabb finanszírozási forma. A gyorsan növekvő cégek 27 százaléka, az exportőrök 28 százaléka vett igénybe lízingfinanszírozást az elmúlt hat hónapban, bankhitelt 18, illetve 21 százalékuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában