Elektronikus tananyagok

2018.06.18. 15:10

Új generációs közbeszerzési továbbképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Az egyetem nem titkolt szándéka, hogy a közbeszerzési képzések kiemelt szereplőjévé váljon.

A modern technikai vívmányok elektronikai eszközrendszerére épülő közbeszerzési tanácsadó szakirányú továbbképzés indul szeptemberben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karán Boros Anita szakfelelős vezetésével.

A közbeszerzés olyan jogterület, amely az elmúlt időszakban a gazdaság egyik meghatározó tényezőjévé vált mind az Európai Unió, mind pedig a tagállami, így a hazai gazdaság versenyképességének indikátoraként. Ezt felismerve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy olyan továbbképzési rendszert fejlesztett ki, amely a közbeszerzési piac és az azt szabályozó jogalkotás igényeihez igazodó tudást közvetít a képzésben résztvevők számára – olvasható az egyetem közleményében.

A közbeszerzési tanácsadó szakirányú továbbképzési szakkal kapcsolatban megfogalmazódott, hogy az abban résztvevő hallgatók ne csak felszínes, hanem nagyon alapos elméleti tudást szerezzenek, amely gyakorlati jellegű képzésformákkal egészüljön ki. Emellett a képzés módszertana a lehető legszélesebb mértékben elektronikus képzési módszerekre épüljön, így a képzésben résztvevők a saját felkészülési idejükhöz, korábbi tudásukhoz, munkahelyi elfoglaltságukhoz igazodóan tanulhatnak.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hallgatók főként elektronikus szemináriumok, chat-alapú foglalkozások, elektronikus tananyagok és elektronikus számonkérés útján teljesíthetik a képzési követelményeket – hangzott el a közlemény tájékoztatása szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ebben a tárgyban rendezett konferenciáján.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem nem titkolt szándéka, hogy a közbeszerzési képzések kiemelt szereplőjévé váljon. Ennek érdekében az intézmény szorosabbra fűzi az együttműködést a Közbeszerzési Hatósággal, a Miniszterelnökséggel és a közbeszerzésekben részt vevő szervezetekkel, valamint különböző szakmai fórumok útján kívánja támogatni a közbeszerzési szakemberállomány képzését és továbbképzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában