büdzsé

2018.06.12. 10:59

Megvan a béremelés fedezete a költségvetésben

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke egyetért a miniszterelnök azon kijelentésével, miszerint masszív és földrengésbiztos a költségvetés.

Kovács Árpád az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: „vigyük magunkkal az esernyőt, hátha esni fog”. Vagyis nem árt óvatosnak lenni, mivel ugyan nincs jele gazdasági válságnak, de nem tudjuk mi lesz a Brexit vége, nem tudjuk mi lesz a spanyol és olasz gazdasággal, és azt is ki kell mondani, hogy egy kereskedelmi háború kezd kibontakozni az EU és az USA között.

A KT elnöke kifejtette: a világkereskedelemhez kicsik vagyunk, de a magunk környezetében középhatalom méretű országnak számítunk óriási külpiaci teljesítménnyel, hiszen a többszörösét állítjuk elő annak a terméknek, amit Magyarországon felhasználunk.

A jövő évi költségvetéssel kapcsolatban elmondta: rendelkezésre áll a béremelésre és a családi adókedvezményekre a fedezet a jövő évi költségvetésben. A Költségvetési Tanács elnöke megerősítette: a gazdaság teljesítménye és a tartalékok biztosítják a büdzsében meghatározott növekedést.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában