Magyar érdek

2018.03.01. 16:19

Fazekas Sándor: nemzeti ügy a Kárpát-medencei gazdasági tér létrehozása

Ezt a célt szolgálja az a mintegy 100 milliárd forint, amit a kormány fordít a külhoni magyar gazdaság fejlesztésére - mondta a földművelésügyi miniszter csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A miniszter a témáról beszélt az M1 aktuális csatornán is, ahol példaként említette a Muravidék gazdasági fejlesztését segítő 1,2 milliárd forintos programot, amelyre 330 pályázat érkezett be. Ezek döntően az élelmiszer-feldolgozást, a kistermelői élelmiszer készítést, a tájhoz kapcsolódó termési kultúrák fenntartását, valamint a falusi turizmust segítik a térségben. A programnak köszönhetően a Muravidéken is megindul a gazdasági vérkeringés – tette hozzá.

Fazekas Sándor a Kossuth Rádióban felidézte, hogy kedden kétoldalú megbeszélést folytatott, illetve egy nemzetközi agrárkonferencián vett részt Dejan Zidan szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmiszerügyi miniszterrel, a szlovéniai Dobronakon (Dobrovnik). A megbeszélésen a Muravidéken élő magyar gazdák támogatásáról, illetve a terület természeti értékeiről volt szó, valamint egyeztettek az Európai Unió közös agrárpolitikájáról is – mondta a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában