Ország-világ

2020.12.01. 08:43

Holnap temetik Benkő Lászlót, az énekes fia először szólalt meg a tragédia óta

Még nem tudja meggyászolni édesapját.

Benkõ László billentyûs, zeneszerzõ (Omega) a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat budapesti sajtótájékoztatóján 2018. június 5-én

Forrás: MTI / Mohai Balázs

Fotó: Mohai Balázs

Benkő László fia, Balázs a Ripostnak elmondta, egyelőre az elvárásoknak igyekszik eleget tenni, valójában csak pillanatokra fogja fel, hogy édesapja nincs többé.

Nem tudom meggyászolni az apámat, egy percem sem volt még rá. Aznap amikor örökre elment, több mint 600 üzenetet kaptam és azóta is sorra érkeznek, a tisztelői megemlékeznek róla. A minap egy hivatalos ügy miatt a telefonját is be kellett kapcsolnom és azon is rengeteg búcsúüzenet volt.

- mesélte a Bors szemléje szerint a lapnak Balázs.

Fotó: Ripost

Szerinte a koronavírus közvetve ugyan, de hozzájárult apja halálához.

„Apu mindig várt valamit, céljai voltak, ebből gyűjtötte az erőt. Attól, hogy a vírus miatt nem lehetett fellépni, kimozdulni, egyre rosszabb hangulatba került. Alig várta, hogy a kezébe fogja az új Omega lemezt és a róla szóló könyvet. Milyen a sors? Halála napján érkezett meg mindkettő, de már nem láthatta azokat. Meggyőződésem, hogy közvetve ugyan, de a koronavírus miatti bezártság gyorsította fel apám betegségét”

– mondta a Ripostnak Balázs.

Benkő Lászlót holnap, december 2-án a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra egy szűk körű temetés keretein belül.

Borítókép: Benkő László a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat budapesti sajtótájékoztatóján 2018. június 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában