Veszélyes módszer

2023.01.08. 11:00

Kiderült, mitől olvadnak le a pluszkilók a sztárokról

Azzal ámítják a rajongóikat, hogy az edzőteremben izzadnak, drasztikus diétával sanyargatják magukat, ettől fogynak szemlátomást nádszálkarcsúra vagy éppen csontsoványra a hírességek. Lehullt a lepel a fogyókúrás titokról!

Inkább csontsoványak legyünk, mint egészségesek?

Forrás: Shutterstock

Kiálló csontok, bordák, a nadrágot megtartó csípőlapátok – szomorú, már-már ijesztő látványt nyújt  a két éve a hazai hírességek körében is hódító soványság-divathullám eredménye. De hiába a lehangoló kép, nők százezrei sanyargatják magukat azért, hogy ők úgy nézzenek ki, mint a híres példaképük.

 Csakhogy a hazai sztárok "bombaformájának" a titka nem a diétázás és edzés, hanem egy szer, pontosabban gyógyszer. 

A hírességek egyre nyíltabban és teljes természetességgel beszélnek arról, hogy az álomalakot garantáló, egyébként vényköteles szerekből mit és melyik orvosnál sikerült felíratniuk – írja a Metropol.

Ezeket a kilókat "leolvasztó" gyógyszereket ugyanis eredetileg a belgyógyász vagy az endokrinológus írhatja fel, és csak azoknak a betegeknek, akik valóban kórosan túlsúlyosak. 

A "titkos szer" nem titkos: a Saxenda (liraglutid hatóanyag) és az Ozempic (szemaglutid hatóanyag) nevű injekciók használatával 5-6 hónap alatt akár a teljes testsúlyának a 10-15 százalékát is elveszítheti a páciens. Az injekciók ára nem olcsó, a három darabos Saxendát  jellemzően 60 ezer forintért, az Ozempicet pedig 36 ezerért vesztegetik a patikákban. 

Az egy másik vetülete a veszélyes fogyókúrázásnak, hogy a diétázás, az edzőtermi bérlet és a személyi edző sem olcsó mulatság, de még mindig olcsóbb, ha figyelembe vesszük, hogy az indokolatlanul használt két gyógyszernek komoly mellékhatásai vannak, a leggyakoribb például az, hogy "rongálják" az emésztőszerveket. 

Valamit valamiért, csupán csak az a kérdés: megéri? 

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában