Bulvár-celeb

2022.10.13. 15:41

Van Damme úgy megrúgta Árpa Attilát, hogy majdnem összeesett

Árpa Attila nem csupán a szerepeiről híres, de arról is, hogy sosem használ dublőrt vagy kaszkadőrt még a rázós filmes jelenetekben sem. Egyszer Van Damme is keményen megrúgta egy forgatáson.

Fotó: Markovics Gábor

Megannyi veszélyes filmbeli akciót forgatott már Árpa Attila, akit a filmes szakmában úgy tartanak számon, hogy ő az a színész, aki maga forgatja a rázós jeleneteket is. Azzal együtt, hogy a saját egészségét nem félti a színész, a Bors kíváncsi volt, vajon miért nem használ kaszkadőrt.

– Valóban: ütött már el autó, lövöldöztem éles fegyverrel és rúgott oldalba már világsztár is úgy, hogy összeestem

 – viccelte el a választ a színész, felfedve, melyik sztártól kapta azt a bizonyos „oldalast”.

– Jean-Claude Van Damme-mal, az én egyik gyerekkori legendámmal forgattam egy akciót, és a forgatáson odahívtak, hogy a sztár rajtam mutassa be az egyik keményebb rúgását. Én egy fejjel nagyobb és fél méterrel szélesebb voltam nála. Megrúgott, de azt nem mondták neki, hogy nincs rajtam a védőfelszerelés... úgyhogy tűrtem a fájdalmat. Akárhogy is, egy ilyen ikontól még azt sem veszem rossz néven, ha lerúgja a fejem

– mesélte Árpa, hozzátéve: Van Damme egy üveg elegáns vodkát küldött békéje jeléül, amikor megtudta, hogy védőmellény híján igencsak fájhatott a rúgás. Ezután a két színész között elindult egy jó baráti viszony.

Végül barátok lettek a világsztárral
Fotó: Facebook / Árpa Attila

– Nem igazán vigyázok a testemre, ez igaz, ugyanakkor többször sérültem már meg amerikai foci közben, mint filmforgatás alatt

– vallotta be a Borsnak Árpa, aki itt az első amerikaifutball-csapat volt alapító-elnökeként, majd játékosaként töltött éveire gondolt. Hiszen az 50 éves színész most is mindent bevállal és esze ágában sincs visszább venni a tempóból.

Azt tisztázzuk viszont: nem vagyok professzionális kaszkadőr, csak szeretem az éles helyzeteket, sőt, veszélyesnek mondható helyzeteket is vállaltam már be egy-egy szerep kedvéért. Fontos azonban, hogy nálam is van egy határ: a felkészültségen van a hangsúly, és nem egyedül döntöm el, hogy mit forgathatok le én és mit nem. A Keresztanyuban kaszkadőr-koordinátor vagyok, és a stáb együtt dönti el, hogy a szereplő, legyek az akár én is, mit vállalhat be – szögezte le Árpa Attila, aki továbbra is játszik a Karinthy Színházban, de a netflixes Utolsó királyságban is találkozhatunk vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában